mam problem z kartą dźwiękową wczoraj wyłączyłem kompa jakby nigdy nic wszystko chodziło dziś włączam , a tu wydobywa się szum z głośników po włączeniu winampa zamiast muzyki to samo , zainstalowałem jeszcze raz sterowniki przedmuchałem płytę główną i nadal to samo , czyżby spaliła się ? prosiłbym o pomoc czy da ją radę uratować ;d czy bd musiał kupić nową ;/zintegrowana karta dźwiękowa problem Tweet
• Strona 1 z 1
zintegrowana karta dźwiękowa problem
Witajcie
mam problem z kartą dźwiękową wczoraj wyłączyłem kompa jakby nigdy nic wszystko chodziło dziś włączam , a tu wydobywa się szum z głośników po włączeniu winampa zamiast muzyki to samo , zainstalowałem jeszcze raz sterowniki przedmuchałem płytę główną i nadal to samo , czyżby spaliła się ? prosiłbym o pomoc czy da ją radę uratować ;d czy bd musiał kupić nową ;/
mam problem z kartą dźwiękową wczoraj wyłączyłem kompa jakby nigdy nic wszystko chodziło dziś włączam , a tu wydobywa się szum z głośników po włączeniu winampa zamiast muzyki to samo , zainstalowałem jeszcze raz sterowniki przedmuchałem płytę główną i nadal to samo , czyżby spaliła się ? prosiłbym o pomoc czy da ją radę uratować ;d czy bd musiał kupić nową ;/- olek132

- Telefon: Nokia 6210 N /6300
Re: zintegrowana karta dźwiękowa problem
Jaki masz sprzęt? Mogły głośniki pójść równie dobrze, sprawdzałeś je gdzie indziej?
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
- wojtekiki

- Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
- Oprogramowanie: Android 2.3.5
- Sieć: T-Mobile TakTak
- System: Android Gingerbread
tak , to jest wieża podłączona pod kompa i tym samym kablem podłaczyłem do telefonu i wszystko działa 

- olek132

Jaka karta i jaka płyta?
Wrzuć sobie jakiś system LiveCD i zobacz czy działa. Jeśli tak, to coś w systemie się przestawiło.
Jeśli wciąż nie działa, to niewykluczone, że karta mogła się przegrzać/spalić. Zwłaszcza, że jest zintegrowana i mogła mieć złe chłodzenie.
Wrzuć sobie jakiś system LiveCD i zobacz czy działa. Jeśli tak, to coś w systemie się przestawiło.
Jeśli wciąż nie działa, to niewykluczone, że karta mogła się przegrzać/spalić. Zwłaszcza, że jest zintegrowana i mogła mieć złe chłodzenie.
There's someone in my head but it's not me.
- Phil

- Telefon: LG KP500
- Oprogramowanie: V10D
- Sieć: Simplus
płyta : gabyte GA-MA780G-UD3H
Karta dźwiękowa zintegrowana :realtek hda hdmi out (jeśli dobrze wyczytałem )
nagrałem odpaliłem i niedziała wygląda na to że muszę kupić nową kartę dźwiękową ;/
Karta dźwiękowa zintegrowana :realtek hda hdmi out (jeśli dobrze wyczytałem )
nagrałem odpaliłem i niedziała wygląda na to że muszę kupić nową kartę dźwiękową ;/
- olek132

Jak nie wymagasz jakiegoś super dźwięku i nie podłączasz wyrąbanego sprzęcioru, to na Allegro masz zwykłe SoundBlastery od 15 złotych.
There's someone in my head but it's not me.
- Phil

- Telefon: LG KP500
- Oprogramowanie: V10D
- Sieć: Simplus
tzn nie zamierzam kupna niczego a jakiegoś tam nie wiadomo jakiego dźwięku nie oczekuje więc kupię jakąś zwykła na pci-e . dzieki za pomoc 

- olek132

• Strona 1 z 1