Witam.
Mam problem jak w temacie-Komputer mi się przegrzewa,a dokładniej procesor.Włączyłem sygnalizację alarmową w momencie osiągnięcia 60stopni i często się zdarza,że taka temperatura jest osiągana.Komputer ma sprawne,przeczyszczone radiatory,zdjęta jest boczna ścianka w celu lepszej cyrkulacji powietrza,niedawno(jakieś 3tygodnie temu)była smarowany pastą termo-przewodzącą. Przy normalnym użytkowaniu(przeglądanie internetu,korzystanie z Office czy słuchanie muzyki) jest OK,ale przy odpaleniu NFS Undecover czy włączeniu kilku procesów na raz czy nawet włączeniu filmu w GOMPlayerze zaczyna się nagrzewać.Czy ktoś ma jakieś pomysły czym to może być spowodowane?I jak to naprawić?Dodam,że procek to AMD Athlon 64 x2.
Przegrzewanie kompa... Tweet
• Strona 1 z 1
Re: Przegrzewanie kompa...
Moze się zepsuł czujnik? Albo źle pasta nałożona? Sprawdź ręką czy radiator jest gorący.
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
- wojtekiki

- Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
- Oprogramowanie: Android 2.3.5
- Sieć: T-Mobile TakTak
- System: Android Gingerbread
Generalnie te Athlony na boxowym chłodzeniu mogą dochodzić w stresie do 60'C.
Niemniej ja zacząłbym od ponownego położenia pasty termoprzewodzącej oraz zdjęcia samego radiatora - niektóre mają regulację wysokości i po założeniu radiatora może nie do końca przylegać do procesora.
Niemniej ja zacząłbym od ponownego położenia pasty termoprzewodzącej oraz zdjęcia samego radiatora - niektóre mają regulację wysokości i po założeniu radiatora może nie do końca przylegać do procesora.
There's someone in my head but it's not me.
- Phil

- Telefon: LG KP500
- Oprogramowanie: V10D
- Sieć: Simplus
Nie bede robił nowego tematu zapytam się tu
. Btw jak się przy laptopie sprawdza do jakiej temperatury dochodzi lap
Nie znam się na tym . Mam win 7 enterprise 64-bity.
. Btw jak się przy laptopie sprawdza do jakiej temperatury dochodzi lap
Nie znam się na tym . Mam win 7 enterprise 64-bity.Motorola t180>>samsung x150 >> nokia 5070 >> Se k510i>> samsung j600[*] >> nokia 5310 XP >> Lg kp500[*] >> Se w350 >> Se c902[*] >> Se d750i
- xXxukaszxXx

- Telefon: Sony ericsson w800i Nokia C5
- Oprogramowanie: 4.4
- Sieć: PLUS ORANGE
- System: S40 Symbian
xXxukaszxXx napisał(a): jak się przy laptopie sprawdza do jakiej temperatury dochodzi lap
http://www.programosy.pl/program,sensorsview.html
There's someone in my head but it's not me.
- Phil

- Telefon: LG KP500
- Oprogramowanie: V10D
- Sieć: Simplus
• Strona 1 z 1