Rejestrując się zyskasz dostęp do wielu funkcji.

Plus w tarapatach

Plus w tarapatach

Postprzez bombel201 » wtorek, 2 cze 2009, 21:00

Kampania Play najwyraźniej daje efekty: jak oszacował pewien serwis, z sieci Plus odchodzi dziennie trzykrotnie więcej osób, niż zakładał operator przedstawiając klientom nowy regulamin.
Polkomtel znalazł się tym samym w całkiem niezłych tarapatach.
Polkomtel szacował, że z jego sieci w wyniku zmiany regulaminu - możliwości zerwania umowy przez klienta bez żadnych konsekwencji - odchodzić będzie najpierw około 1 000 osób dziennie, później sukcesywnie mniej. Zdaje się jednak, że jest odwrotnie.
Kampania prowadzona przez Play, najwyraźniej odnosi sukcesy: po jej rozpoczęciu, fala rezygnacji wzrosła 2-3 krotnie. Obecnie w Plusie zawiera się tyle samo umów, co rozwiązuje - nie jest to dla operatora najzdrowsza sytuacja.
Większość klientów chce przejść do innej sieci z zachowaniem własnego numeru telefonu.
Co ciekawe, Polkomtel jak na razie nie podejmuje żadnych konkretnych kroków do zatrzymania u siebie swoich klientów. Wprowadzono na razie tylko nagrody dla sprzedawców, którzy przyjmą najmniej rezygnacji (zupełnie jakby to od nich zależało). Nie widać natomiast niczego, co mogłoby skusić do pozostania - zwykłego Kowalskiego…

Ja tylko dodam.
A nie mowilem? :D
Obrazek
bombel201

Leń

Telefon: Nokia 6230i

Re: Plus w tarapatach

Postprzez Phil » wtorek, 2 cze 2009, 21:13

Zdarza się. Ale niżej niż Orange to Plus i tak nie upadnie...
There's someone in my head but it's not me.
Phil

J4S Team

Telefon: LG KP500
Oprogramowanie: V10D
Sieć: Simplus

Postprzez wojtekiki » wtorek, 2 cze 2009, 21:25

Kampanie Playa są bardzo kontrowersyjne, prawie jak Microsoft vs. Apple. Tu jest ewidentnie kampania zrobiona pod klientów Plusa, natomiast nie bardzo pokazują swoje walory.
Philips Savvy -> Siemens A57 -> Siemens S65 -> HTC S710/ SPV E650 [*] -> Siemens S65 -> HTC S710 -> HTC Touch HD -> Samsung Galaxy S Plus (i9001)
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
wojtekiki

Site Admin

Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
Oprogramowanie: Android 2.3.5
Sieć: T-Mobile TakTak
System: Android Gingerbread

Postprzez Phil » wtorek, 2 cze 2009, 22:07

wojtekiki napisał(a):Kampanie Playa są bardzo kontrowersyjne, prawie jak Microsoft vs. Apple

Prawie jak Windows Serwer kontra Linux.

wojtekiki napisał(a):Tu jest ewidentnie kampania zrobiona pod klientów Plusa, natomiast nie bardzo pokazują swoje walory.

Z tym jak najbardziej się zgadzam. Obrzucają innych błotem a sami nie mają w ofercie nic nadzwyczajnego. Ja tam z Plusa i tak nie zrezygnuje - takie chwyty reklamowe mnie nie biorą.
There's someone in my head but it's not me.
Phil

J4S Team

Telefon: LG KP500
Oprogramowanie: V10D
Sieć: Simplus

Postprzez Jordan #23 » piątek, 12 cze 2009, 22:51

Ja jako posiadacz i Play'a i Plusa powiem tak:

Plusa mam... do internetu... wklepuję kod i mam 100mb za 10zł. Wklepuję drugi i mam wuchtę smsów do Plusa. Okej... ale mimo to mam za drogie rozmowy i smsy do wszystkich innych. Dlatego doładowanie za te 30 czy 50zł nie starcza na długo i doładowuje za często, bo po 3-4 razy w miesiącu :/ niedługo odstawię Plusa w kąt, bo mi osobiście średnio się opłaca.

Play'a mam już dwa lata i jakoś pod koniec maja (29. chyba) przedłużyłem umowę o kolejne dwa. Płacę 5 dych i mam 65zł na wygadanie i wyesemesowanie do każdego. Mam najniższe stawki za rozmowy i smsy/mmsy do wszystkich + bajer - za 2min. przychodzące, mam 1min darmową do każdego. Tak mam od zawsze, więc praktycznie prawie nigdy nie płacę za rozmowy. Te 65zł które mam starcza i jestem cały czas zadowolony z Play'a.

Ostatnio mój kumpel zrezygnował z Plusa i zakupił starter Play Fresh... I jest niby megazadowolony.
Kampanię mają bardzo owocną i Plus idzie w odstawkę.
Era i Orange są na samym dnie i w ogóle nie mają nic do gadania...
Obrazek

Obrazek
Jordan #23

J4S Team

Telefon: C902 & Z400

Powrót do Plus GSM