Mam taką opcję, żeby wziąć Liveboxa 2.0 i Neostradę z nielimitowanymi połączeniami VoIP. Wiem, że sprzęt to raczej delikatnie mówiąc średni, ale w sumie w porównaniu ze starym liveboxem nie taki zły. Chodzi jednak o to, że dzięki temu mógłbym mieć 20mbps zamiast 6 o 8 miesięcy wcześniej + wspomniane nielimitowane rozmowy + 10gr/ min. za granicę i neofon, a to wszystko za abonament sporo mniejszy niż obecnie. Mam sporą sieć - w sumie koło 10 różnych urządzeń i oczywiście switch, a także acces point. Mam nadzieję, żę to będzie śmigać przy pomocy switcha? Trochę mi się nie podoba w tym Liveboxie, że co prawda można przyporządkować stałe IP do adresu mac, ale z nazwą PC2, PC3 itp. no ale nieważne. Fajne jest to, że można podpiąć dysk i używać DLNA. Więc biorąc pod uwagę korzyści myślicie, że warto jednak się zdecydować na ten router?
Aha, obecnie mam router z Pentagrama, działa dosyć stabilnie.
Livebox 2.0 Tweet
• Strona 1 z 1
Livebox 2.0
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
- wojtekiki

- Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
- Oprogramowanie: Android 2.3.5
- Sieć: T-Mobile TakTak
- System: Android Gingerbread
Re: Livebox 2.0
Nowy Livebox to wciąż Sagem. Mając doświadczenia ze starym Liveboxem (Sagem Fast 3202) trzymałbym się od tego wynalazku z daleka. Tym bardziej, że na forach można znaleźć wiele tematów o problemach z tym urządzeniem.
Natomiast takie marki jak TP-Link, Netgear, Scientific Atlanta to firmy które od lat siedzą w tej branży i jeszcze nigdy ich produkty mnie nie zawiodły. Nie żebym był uprzedzony do Sagema, po prostu miałem kontakt z ich telefonami
Natomiast takie marki jak TP-Link, Netgear, Scientific Atlanta to firmy które od lat siedzą w tej branży i jeszcze nigdy ich produkty mnie nie zawiodły. Nie żebym był uprzedzony do Sagema, po prostu miałem kontakt z ich telefonami

There's someone in my head but it's not me.
- Phil

- Telefon: LG KP500
- Oprogramowanie: V10D
- Sieć: Simplus
To nie Sagem, to chiński ZTE. Chodzi o to, że ten telefon VoIP nie działa bez Liveboxa.
Ale wymyśliłem coś innego - jak nie zadziała, to mogę kupić telefon VoIP, np. Gigaset A510IP i zalogować sie tam do neofonu tp, bo ta usługa też jest w abonamencie, który mnie interesuje. Tylko czy da radę podłączyć drugą słuchawkę, Gigaset S450, jeśli to jest zarazem baza?
EDIT: Chyba pojadę jutro albo w piątek po liveboxa. Będzie działać ok to super, a jak nie to kupię słuchawkę VoIP i już. Tak czy tak potrzebuję nowej słuchawki, więc dołożenie 100zł przy znacznym obniżeniu abonamentu to nie problem.
Ale wymyśliłem coś innego - jak nie zadziała, to mogę kupić telefon VoIP, np. Gigaset A510IP i zalogować sie tam do neofonu tp, bo ta usługa też jest w abonamencie, który mnie interesuje. Tylko czy da radę podłączyć drugą słuchawkę, Gigaset S450, jeśli to jest zarazem baza?
EDIT: Chyba pojadę jutro albo w piątek po liveboxa. Będzie działać ok to super, a jak nie to kupię słuchawkę VoIP i już. Tak czy tak potrzebuję nowej słuchawki, więc dołożenie 100zł przy znacznym obniżeniu abonamentu to nie problem.
- wojtekiki

No i wziąłem to wczoraj. Włączyli neta, ale wyciąga maks. 14 mbps (w sumie nie tak źle), tyle, że 2 razy zerwał połączenie, choć możliwe, że coś jeszcze przełączają, zresztą stary router rano też raz zerwał jeszcze przy 6mbps. Livebox kilka razy zawieszony, choć możliwe, że z mojej winy, bo od razu po restarcie próbowałem zmieniać ustawienia. Także tylko 1 zwiecha była ewidentnie z jego winy. Co jest niefajne - nie zapamiętuje niektórych ustawień, za to jednak da się zmieniać nazwy wbrew temu co mówiłem, pozostaje czekać na VoIP i jak będzie rwał to zmienię na 10mbps.
EDIT: Głównie się wiesza przy włączonym Wi-Fi, a że mam osobny Access point to może będzie dobrze.
EDIT: Głównie się wiesza przy włączonym Wi-Fi, a że mam osobny Access point to może będzie dobrze.
- wojtekiki

• Strona 1 z 1