ASUS K53SV Tweet
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
ASUS K53SV
http://www.x-kom.pl/p/68110-notebook-la ... vd-rw.html
Panowie, nie wiecie, czy ten laptop ma USB 3.0? Z tego opisu wynika, ze nie, tak samo mi odpisali mailem, ale na wszystkich innych stronach piszą, ze jest. Nawet sam X-kom tak pisał na forum notebookcheck...
Moze moglibyście polecić jakiś inny notebook do 2500 zł (choć najlepiej mniej) z i5 i w miarę dobrym GeForcem?
Jeszcze jedno pytanie - jak sie kupi notebooka bez systemu, tylko z płytą ze sterownikami to wgrają się tez te wszystkie śmieci, co normalnie sa, czy same sterowniki?
Panowie, nie wiecie, czy ten laptop ma USB 3.0? Z tego opisu wynika, ze nie, tak samo mi odpisali mailem, ale na wszystkich innych stronach piszą, ze jest. Nawet sam X-kom tak pisał na forum notebookcheck...
Moze moglibyście polecić jakiś inny notebook do 2500 zł (choć najlepiej mniej) z i5 i w miarę dobrym GeForcem?
Jeszcze jedno pytanie - jak sie kupi notebooka bez systemu, tylko z płytą ze sterownikami to wgrają się tez te wszystkie śmieci, co normalnie sa, czy same sterowniki?
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
- wojtekiki

- Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
- Oprogramowanie: Android 2.3.5
- Sieć: T-Mobile TakTak
- System: Android Gingerbread
Re: Acer 5750
Na Allegro jak znalazłem tego laptopa to miał USB 3.0 (tyle, że tam cena - 2 459 ,99 zł).
Generalnie może to być albo tak, że jedna wersja ma USB 3.0, a druga jeszcze 2.0. Albo tak, jak z telefonicznymi supportami - jedne podają, że telefon ma 16,8 mln kolorów, a drugie, że 262 tyś.
Generalnie może to być albo tak, że jedna wersja ma USB 3.0, a druga jeszcze 2.0. Albo tak, jak z telefonicznymi supportami - jedne podają, że telefon ma 16,8 mln kolorów, a drugie, że 262 tyś.
- tarantulaw2

- Telefon: Samsung Galaxy 551 | SE C510
- Oprogramowanie: CyanogenMod 7.1
- Sieć: Play/Orange
- System: Android 2.3.6
Akurat ta wersja [Acer 5750 i5 ] nie posiada USB 3.0 . Są różne wersje tego asusa i pewno temu na niektórych stronach pisze ,że ma . Ta wersja tego lapa co podałeś to Acer 5750 i5 , nie posiada USB 3.0.
A jak kupisz lapa bez systemu to wątpie byś miał w nim jakieś sterowniki .Bo jak wiadomi system win vista/7 ma odrazu w sobie sterowniki [ ja sam nie miałem płyty ze sterownikami ] i nie wgrają się te śmieci.
A jak kupisz lapa bez systemu to wątpie byś miał w nim jakieś sterowniki .Bo jak wiadomi system win vista/7 ma odrazu w sobie sterowniki [ ja sam nie miałem płyty ze sterownikami ] i nie wgrają się te śmieci.
Motorola t180>>samsung x150 >> nokia 5070 >> Se k510i>> samsung j600[*] >> nokia 5310 XP >> Lg kp500[*] >> Se w350 >> Se c902[*] >> Se d750i
- xXxukaszxXx

- Telefon: Sony ericsson w800i Nokia C5
- Oprogramowanie: 4.4
- Sieć: PLUS ORANGE
- System: S40 Symbian
Wiem, ze na Allegro rożnie jest podane.
xXxukaszxXx, skąd wiesz, ze wersja z i5 nie ma USB 3.0? Miałeś do czynienia z tym sprzętem? Co do sterowników - wszędzie podają, ze jest CD. Sterowniki to pewnie do grafy, LANu, karty dźwiękowej i kamerki. Choć faktycznie powinny być w W7.
xXxukaszxXx, skąd wiesz, ze wersja z i5 nie ma USB 3.0? Miałeś do czynienia z tym sprzętem? Co do sterowników - wszędzie podają, ze jest CD. Sterowniki to pewnie do grafy, LANu, karty dźwiękowej i kamerki. Choć faktycznie powinny być w W7.
- wojtekiki

A tak ogólnie Acer jest ok?
http://www.x-kom.pl/p/67705-notebook-la ... vd-rw.html
W tej samej cenie jest tez Asus, tyle ze słyszałem nie najlepsze opinie o ich notebookach - wybuchające baterie, K52 podobno się strasznie wieszały itp.
http://www.x-kom.pl/p/67705-notebook-la ... vd-rw.html
W tej samej cenie jest tez Asus, tyle ze słyszałem nie najlepsze opinie o ich notebookach - wybuchające baterie, K52 podobno się strasznie wieszały itp.
- wojtekiki

Teoretycznie OK, jednak...
- Matryca - błyszcząca LEDowa - w moim FS miałem na początku matową matrycę, od rozwalenia do teraz mam błyszczącą - nie dość, że brudzi się jak ..uj, to jeszcze w słońcu nic nie widać, do tego żre więcej baterii.
- Karta graficzna nVidia GeForce GT 540M + Intel HD Graphics 3000 - teoretycznie wszystko fajnie, GeForce z 1GB pamięci własnej. Tylko niepokoi to Intel HD Graphics - po co One? Żeby nie okazało się, że ta NVIDIA nie ma pamięci własnej, tylko czerpie ją z RAMu (tak, jak moja 8200M S)
- USB 2.0 - z tego, co widziałem, chyba zależało Ci na 3.0?
- "Sterowniki do systemu Windows 7" - Ok, ale to co, do XP nie ma? Przed zakupem zorientowałbym się w razie czego, czy są stery do XP/Visty.
Co do ASUSa, to ja prawdę powiedziawszy pierwszy raz spotykam się z taką opinią dotyczącą nowszych modeli ASUSa. Może po prostu ciągnie się za nimi takie "widmo" że to wadliwa firma, tak jak za Toshibą która "słynęła" z montowania znakomitych płyt głównych...?
- Matryca - błyszcząca LEDowa - w moim FS miałem na początku matową matrycę, od rozwalenia do teraz mam błyszczącą - nie dość, że brudzi się jak ..uj, to jeszcze w słońcu nic nie widać, do tego żre więcej baterii.
- Karta graficzna nVidia GeForce GT 540M + Intel HD Graphics 3000 - teoretycznie wszystko fajnie, GeForce z 1GB pamięci własnej. Tylko niepokoi to Intel HD Graphics - po co One? Żeby nie okazało się, że ta NVIDIA nie ma pamięci własnej, tylko czerpie ją z RAMu (tak, jak moja 8200M S)
- USB 2.0 - z tego, co widziałem, chyba zależało Ci na 3.0?
- "Sterowniki do systemu Windows 7" - Ok, ale to co, do XP nie ma? Przed zakupem zorientowałbym się w razie czego, czy są stery do XP/Visty.
Co do ASUSa, to ja prawdę powiedziawszy pierwszy raz spotykam się z taką opinią dotyczącą nowszych modeli ASUSa. Może po prostu ciągnie się za nimi takie "widmo" że to wadliwa firma, tak jak za Toshibą która "słynęła" z montowania znakomitych płyt głównych...?
- tarantulaw2

Tak miałem doczynienia z tym sprzętem. Koleżanka ma taki sam .
Ale go bardzo polecam ;p!.
Ale go bardzo polecam ;p!.Motorola t180>>samsung x150 >> nokia 5070 >> Se k510i>> samsung j600[*] >> nokia 5310 XP >> Lg kp500[*] >> Se w350 >> Se c902[*] >> Se d750i
- xXxukaszxXx

tarantulaw2 napisał(a):Matryca - błyszcząca LEDowa - w moim FS miałem na początku matową matrycę, od rozwalenia do teraz mam błyszczącą - nie dość, że brudzi się jak ..uj, to jeszcze w słońcu nic nie widać, do tego żre więcej baterii.
Wiem, ale matowa jest w niektórych 5742, ale tam jest 1 głośnik i i5 pierwszej generacji.
tarantulaw2 napisał(a):Karta graficzna nVidia GeForce GT 540M + Intel HD Graphics 3000 - teoretycznie wszystko fajnie, GeForce z 1GB pamięci własnej. Tylko niepokoi to Intel HD Graphics - po co One? Żeby nie okazało się, że ta NVIDIA nie ma pamięci własnej, tylko czerpie ją z RAMu (tak, jak moja 8200M S)
Zbyt wiele grac nie będę, ale z tego co wiem ta z Intela jest chyba zawsze. Podobno jak się nie gra to przełącza na nią, żeby oszczędzać baterie, ale kto wie jak to działa.
tarantulaw2 napisał(a):- USB 2.0 - z tego, co widziałem, chyba zależało Ci na 3.0?
Za ta kasę mogłoby byc, ale chyba nie da rady. W sumie co mi to da - raz na pół roku podłącze dysk do zrobienia backupu, to można trochę poczekać.
tarantulaw2 napisał(a):"Sterowniki do systemu Windows 7" - Ok, ale to co, do XP nie ma? Przed zakupem zorientowałbym się w razie czego, czy są stery do XP/Visty.
Juz nie używam XP.
Jeżeli chodzi o ASUSa, to nie chodziło o baterie w najnowszych modelach. Choć już K52 jest w miarę nowy jeszcze.
Myślałem nad czymś z i5-460M/480M + GeForce 420M, ale one sa niewiele tańsze.
xXxukaszxXx napisał(a):Tak miałem doczynienia z tym sprzętem. Koleżanka ma taki sam
To teraz juz wiem komu wierzyć. Możliwe, ze faktycznie w wersji z i7 jest USB 3.0, choć go znalazłem tylko na eBayu z USA.
- wojtekiki

xXxukaszxXx, a ten Acer nie grzeje się czasem zbytnio? Bo czytałem test ze jest dosyć ciepły. Na kolanach raczej go nie zamierzam trzymać, chodzi mi o żywotność sprzętu.
Ktory z tych 2 co podałem byście polecali? Ja bym byl za Acerem, bo jest tańszy i nieco ładniejszy. ASUS ma chyba wygodniejsza klawiaturę (przynajmniej strzałki), ale trochę mnie nie przekonują te wpadki które wymieniłem.
Hmm, dziwne, maja ta same grafe, a przy ASUSie pisze pamięć własna 1024MB, a przy Acerze 2048...
Znalazłem inna wersje tego Acera w alternate.de, wg opisu ma USB 3.0, W7 i kosztuje 599€, tyle ze nie bardzo mi się chce przeinstalowywać system i dawać naklejki na klawiaturę. Do tego gościu pisał tam, ze ma zaskakująco dobra baterie.
Jeszcze jedno - chce tez dokupić modem na USB. Znalazłem Huawei E173U, wygląda ok, tyle ze zwykle jest z PLAY. Co prawda piszą ze nie ma Simlocka, ale będzie to chodzić dobrze z Orange Free na kartę (tam gdzie mam zamiar używać nie odbiera PLAY Online)?
Ktory z tych 2 co podałem byście polecali? Ja bym byl za Acerem, bo jest tańszy i nieco ładniejszy. ASUS ma chyba wygodniejsza klawiaturę (przynajmniej strzałki), ale trochę mnie nie przekonują te wpadki które wymieniłem.
Hmm, dziwne, maja ta same grafe, a przy ASUSie pisze pamięć własna 1024MB, a przy Acerze 2048...
Znalazłem inna wersje tego Acera w alternate.de, wg opisu ma USB 3.0, W7 i kosztuje 599€, tyle ze nie bardzo mi się chce przeinstalowywać system i dawać naklejki na klawiaturę. Do tego gościu pisał tam, ze ma zaskakująco dobra baterie.
Jeszcze jedno - chce tez dokupić modem na USB. Znalazłem Huawei E173U, wygląda ok, tyle ze zwykle jest z PLAY. Co prawda piszą ze nie ma Simlocka, ale będzie to chodzić dobrze z Orange Free na kartę (tam gdzie mam zamiar używać nie odbiera PLAY Online)?
- wojtekiki

wojtekiki napisał(a):Znalazłem inna wersje tego Acera w alternate.de, wg opisu ma USB 3.0, W7 i kosztuje 599€, tyle ze nie bardzo mi się chce przeinstalowywać system i dawać naklejki na klawiaturę. Do tego gościu pisał tam, ze ma zaskakująco dobra baterie.
Przeinstalowywać byś nie musiał (ściągasz PL język z MS). Tylko naklejki
Co do modemu, to nie bedzie zadnych problemów.
- tarantulaw2

Na HP chyba tak prosto nie jest i trzeba pokombinować z tym. Na Ultimate wiem, ze nie ma problemu.
- wojtekiki

- tarantulaw2

No ok, może dałoby rade to zrobić, ale i tak wole w PL kupować.
- wojtekiki

wojtekiki
Lapek jak lapek . Grzeje się tak jak każdy , wcale nie aż tak bardzo. Musisz po prostu pamiętać o regularnym czyszczeniu chłodzenia
. No i oczywiscie musisz raczej kupić podkładke chłodzącą . A co do tej żywotności lapa to wiesz jak dbasz tak masz ,ale naprawde go polecam ;p !
Lapek jak lapek . Grzeje się tak jak każdy , wcale nie aż tak bardzo. Musisz po prostu pamiętać o regularnym czyszczeniu chłodzenia
. No i oczywiscie musisz raczej kupić podkładke chłodzącą . A co do tej żywotności lapa to wiesz jak dbasz tak masz ,ale naprawde go polecam ;p !Motorola t180>>samsung x150 >> nokia 5070 >> Se k510i>> samsung j600[*] >> nokia 5310 XP >> Lg kp500[*] >> Se w350 >> Se c902[*] >> Se d750i
- xXxukaszxXx

Poprzednio miałem lapka bez podkładki wiec... A rozkręcać go nie zamierzam póki będzie gwarancja.
- wojtekiki

• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4