Rejestrując się zyskasz dostęp do wielu funkcji.

2 lata ważności konta w sieci wRodzinie

Nowinki GSM.

2 lata ważności konta w sieci wRodzinie

Postprzez wojtekiki » piątek, 1 lip 2011, 13:24

CenterNet, operator sieci wRodzinie, wprowadza nowy cennik usług. Zmiany, obowiązujące od 1 lipca 2011, przewidują obniżenie cen połączeń w kraju oraz rozmów wykonywanych w ramach roamingu. Ponadto, ważność konta zostaje wydłużona z 12 do 24 miesięcy.

Najistotniejszą zmianą dla abonentów jest obniżenie stawek za połączenia wychodzące do sieci Play i Cyfrowy Polsat. Dotychczas koszt takich połączeń wynosił 0,69 zł z VAT za minutę, natomiast obecnie jest to 0,49 zł z VAT do Play i 0,27 zł z VAT do Cyfrowego Polsatu.

Dodatkowo, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 544/2009 z dnia 18 czerwca 2009 roku, zmieniającym rozporządzenie nr 717/2007, z dniem 1 lipca 2011 roku zmniejszone zostały także opłaty za połączenia i wiadomości SMS w roamingu. I tak:

a) nowa cena za minutę połączenia odbieranego w roamingu w krajach Unii Europejskiej to 0,53 zł z VAT – dotychczasowa cena to 0,75 zł z VAT
b) nowa cena za SMS wysłany w roamingu z Unii Europejskiej to 0,53 zł z VAT – dotychczasowa cena to 0,55 zł z VAT

Dla mniej aktywnych użytkowników istotną zmianą jest przedłużenie ważności konta do 24 miesięcy.

Do tej pory, karta pozostawała aktywna rok od momentu aktywacji bądź też od ostatniego doładowania, obecnie są to 24 miesiące.
Źródło: GSMonline.pl

W pewnym sensie nowość na polskim i nie tylko rynku, ale ja bym karty tej sieci nie kupił nawet gdyby była minuta za 5gr do wszystkich.
Philips Savvy -> Siemens A57 -> Siemens S65 -> HTC S710/ SPV E650 [*] -> Siemens S65 -> HTC S710 -> HTC Touch HD -> Samsung Galaxy S Plus (i9001)
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
wojtekiki

Site Admin

Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
Oprogramowanie: Android 2.3.5
Sieć: T-Mobile TakTak
System: Android Gingerbread

Re: 2 lata ważności konta w sieci wRodzinie

Postprzez Bartez » piątek, 1 lip 2011, 18:31

wojtekiki napisał(a): ja bym karty tej sieci nie kupił nawet gdyby była minuta za 5gr do wszystkich.

Dlaczego? Wtedy to ja bym na pewno kupił :D
Obrazek

Pliki umieszczane przeze mnie są jedynie w celach promocyjnych. Zgodnie z art. 23.1 ust. z dn. 4 lutego 1994.r o prawie autorskim i prawach pokrewnych, pliki chronione prawem autorskim, można pobierać jeśli posiada się ich oryginalną wersję, w przeciwnym wypadku należy je usunąć w ciągu 24 godzin od momentu ściągnięcia.
Bartez

Leń

Telefon: Samsung Galaxy Ace
System: Android 2.2

Postprzez wojtekiki » piątek, 1 lip 2011, 20:05

Mam swój honor :P
Philips Savvy -> Siemens A57 -> Siemens S65 -> HTC S710/ SPV E650 [*] -> Siemens S65 -> HTC S710 -> HTC Touch HD -> Samsung Galaxy S Plus (i9001)
"Dobry programista wiesza się ze swoim programem"
"Pewne rzeczy się zmieniają, ale inne nie"
wojtekiki

Site Admin

Telefon: Samsung Galaxy S Plus (i9001)
Oprogramowanie: Android 2.3.5
System: Android Gingerbread

Postprzez Phil » niedziela, 3 lip 2011, 21:55

wojtekiki napisał(a):Mam swój honor :P

Chodzi o nazwę? Logo? Jakość połączeń?
Bo jeżeli chodzi o kwestie o. Rydzyka, to mam do niego więcej szacunku niż do niejednego polityka. Gdyby nasz rząd zajmował się Państwem Polskim tak jak Rydzyk swoją telewizją Trwam, Naszym Dziennikiem czy Wyższą Szkołą Kultury Społecznej i Medialnej to żylibyśmy jak pączki w maśle.

To tak tytułem wstępu. I właśnie takie myślenie odbiera tej sieci klientów. Im mniej klientów w mniejszych sieciach, tym mniejsza konkurencja. A mała konkurencja i brak konieczności walki o klienta przekładają się na wysokie stawki w cenniku.
There's someone in my head but it's not me.
Phil

J4S Team

Telefon: LG KP500
Oprogramowanie: V10D
Sieć: Simplus

Powrót do Newsy